Klasvanjuflinda Adventskalender

Wat is de Klasvanjuflinda adventskalender?

Misschien weet je het nog wel of heb je zelfs eraan meegedaan. Vorig jaar hadden we tijdens de feestmaanden het Klasvanjuflnda Lidmaatschap. Wat was dit ontzettend leuk en geslaagd! Vanwege mijn pasgeboren zoon gaat het niet lukken om dit nog een keer te organiseren. Daarom heb ik besloten om dit jaar een Klasvanjuflinda adventskalender te ontwikkelen. 

Bij een adventskalender mag je elke dag een hokje openen. Je krijgt dan een klein cadeautje. Meestal loopt de kalender van 1 december tot 25 december. Ik heb besloten om de kalender te laten starten op maandag 28 november en deze door te laten lopen tot vrijdag 23 december. Op deze manier kunnen we ook nog een stukje van de sinterklaasperiode meepakken. De kalender staat namelijk in het teken van sinterklaas en kerst. De meeste producten sluiten hier dan ook op aan.

De ‘digitale’ adventskalender bestaat uit 20 vakjes. Gedurende de periode kun je elke werkdag een nieuw cadeautje ‘openen’. De cadeautjes zijn heel divers en voor ieder wat wils.

Voor wie is het geschikt?

Wat krijg je in de Klasvanjuflinda adventskalender?

Natuurlijk verklap ik nog niet alles, want anders is het geen verrassing meer. 🙂 Het zijn in elk geval producten die nog niet eerder in de webshop zijn verschenen.

Thematisch werken

In de kalender zitten maar liefst drie themahoekpakketten. Daarnaast bevat het nog een uitgebreid lespakket waarin een lessenserie rondom sinterklaas is uitgewerkt. Ook heeft Laura Manten de camera mee haar klas in genomen en leuke inspiratievideo's voor jullie gemaakt.

Leesteksten

Natuurlijk mogen de bekende Klasvanjuflinda leesteksten niet ontbreken in de adventskalender. En noemde iemand theater leesteksten? 😉

Speltafel

Gebruik jij de speltafel al bij een thema? Wist je dat er in de webshop ook achtergronden voor de speltafel te vinden zijn. Dit biedt direct inspiratie voor het spel. In de kalender zitten twee prachtige achtergronden voor de speltafel. Downloaden, printen en spelen maar!

Natuurhoek

In steeds meer klassen vind je tegenwoordig een natuurhoek. Ook tijdens de donkere (hint, hint!) periode kun je deze goed inzetten. In de kalender zitten twee nieuwe natuurhoekpakketten.

Podcast-afleveringen

Tijdens het Klasvanjuflinda Lidmaatschap waren de podcast-afleveringen erg populair. Daarom zitten er ook in de kalender podcastafleveringen. Hierin bespreek ik een interessant onderwerp, zodat je nieuwe inspiratie rondom het thematisch werken en hoekenwerk opdoet.

Inspiratie video's

Last, but not least. In de kalender zitten meerdere inspiratiesessies. Van Laura Manten, Kinderboekenjuf en Hippe Hoeken. En deze zijn zo tof! Aan het einde van elke video heb je nieuwe inzichten opgedaan en concrete tips gekregen om het geleerde in de praktijk te brengen.

Alle informatie op een rij

Veelgestelde vragen

Voor groep 3 of groep 4 leerkrachten die bekend zijn met het thematisch werken, maar extra verdieping en inspiratie zoeken.

Na de betaling kun je een folder downloaden. In deze folder staat de link naar een geheime pagina waar je straks alle cadeautjes kunt downloaden. De pagina is toegankelijk met een wachtwoord.

Op maandag 28 november gaan we van start. Gedurende de periode wordt op elke werkdag een cadeautje toegevoegd. Het laatste cadeautje krijg je op vrijdag 23 december.

Elk cadeautje is weer anders. Het kan een themahoekpakket, podcast, leesteksten, inspiratievideo, natuurhoekpakket, bewegend leren activiteit of lessenserie zijn. 

Zo kun je jouw kennis over het thematisch werken vergroten en heb je tal van nieuwe materialen om direct in te zetten.

Het is heel fijn om met meerdere collega’s van dezelfde school inspiratie op te doen. Hierdoor kun je het thematisch werken beter borgen en goed aan laten sluiten bij de visie van jullie school. 

Je betaalt per collega om toegang te krijgen tot de adventskalender. Je mag de producten (cadeautjes) uit de kalender dus niet met anderen delen. Wel kun je ze natuurlijk enthousiast maken om mee te doen. 😉

Je kunt de adventskalender op verschillende manieren betalen, waaronder iDeal, Bancontact en op factuur.

Als leerkracht heb je per 1 FTE recht op €500,- persoonlijk bijscholingsbudget per jaar.

Geen probleem, je kunt altijd mailen naar [email protected]. Ik help je graag verder.