Spelenderwijs rekenen in groep 4

Het volgen van de cursus

Spelenderwijs rekenen alleen voor groep 3? Wel nee! Ook in groep 4 kan je hiermee aan de slag gaan. Juist misschien wel. Groep 4 valt toch vaak net een beetje tussen wal en schip. Het spelenderwijs rekenen is een mooie overbrugging naar het wat meer abstract rekenen in groep 5.

Maar hoe doe je dit dan? Voordat je begint is het van belang om je goed voor te bereiden. Pas als je de doelen helder hebt en de organisatie goed onder de knie dan gaat het ook resultaat opleveren.

In de cursus ga je in 5 stappen, vooral praktisch, aan de slag met het uitwerken van lessen waarin het spelenderwijs rekenen centraal staat. Je krijgt ervaringen vanuit de praktijk en inspiratie waarmee je gelijk aan de slag kunt.

De cursus kan je op elk moment (online) volgen.
De tijdsbesteding van deze professionalisering is gemiddeld 20 uur.

Wat levert het op?

De kinderen gaan met meer plezier rekenen, de lesstof wordt o.a. spelenderwijs geoefend en jij als leerkracht krijgt weer volledig de touwtjes in handen.

Wil jij dit ook voor de kinderen in jouw groep? Ik kan je erbij helpen!

Wat kun je verwachten?

 • Vijf modules met informatie, inspiratie en praktijkopdrachten.
 • Kennis over spelenderwijs rekenen.
 • Uitleg over het werken zonder methode, maar met leerdoelen.
 • Handvatten hoe je tijdens de rekenles kan differentiëren.
 • Inzicht in materialen en hoe je het overzicht houdt.
 • Tips en tricks hoe je zelf echt mooie spellen kunt ontwerpen.
 • Kant-en-klare documenten zodat je gelijk kunt starten.
 • Enthousiasme om het rekenonderwijs een boost te geven.
 • Een hoger leerrendement en betrokkenheid bij de kinderen.
 • Een gevoel van trots, dit heb jij toch maar even neergezet!
 • En meer…!

Deze cursus is voor jou geschikt als...

… je aan groep 4 lesgeeft en je nieuwsgierig bent naar wat spelenderwijs rekenen voor jouw groep kan betekenen. Of je bent al wel begonnen, maar het verloopt chaotisch, je haalt er geen voldoening uit en je bent op zoek naar nieuwe tips en inspiratie.

Spelenderwijs rekenen

DIT ZEGGEN LEERKRACHTEN OVER DE CURSUS SPELENDERWIJS REKENEN IN GROEP 3

“Ik ben dit jaar gestart als leerkracht van groep 3 op een SO cluster 4 school en wilde meer spel in de lessen brengen. Deze cursus zet aan tot denken en is heel makkelijk in de praktijk te brengen. Ik merk aan de kinderen dat ze heel erg enthousiast zijn. Mij heeft het meer structuur in de rekenlessen gebracht en duidelijkheid in de leerlijn van rekenen voor groep 3. Ik heb echt weer nieuwe energie gekregen!”

Balou Kiljan

“Na het eerste hoofdstuk wilde ik van enthousiasme alleen maar verder lezen. De opdrachten die erbij zitten zijn fijn om te doen. Je maakt zo gelijk een plan en kan na de cursus vrijwel direct starten met spelenderwijs rekenen. De samenvattingen heb ik gelijk opgehangen in onze werkplek. Zo blijft het levend en kan je snel even terugkijken. De cursus heeft mij geïnspireerd en nog enthousiaster gemaakt om spelenderwijs onderwijs te geven!”

Franka Bol

Kies jouw cursus

Basis

Voor de groep 4 leerkracht die al enige kennis heeft van spelenderwijs rekenen, maar zich hierin wil specialiseren.

€127,- €97,- (incl. BTW)

E-cursus ‘Spelenderwijs rekenen in groep 4’

Onbeperkt toegang tot de lessen die je thuis of op school kunt volgen op je eigen tempo en op je eigen computer of iPad.

Bij elk hoofdstuk een handige samenvatting die je kunt printen, zodat je alle informatie en tips ook ‘offline’ hebt.

Handige printables die ervoor zorgen dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan de voorbereiding.

Het zijn bijna allemaal Word-bestanden, dus volledig aanpasbaar aan jouw klassensituatie.

Kant en klare kleurrijke pictogrammen, labels en stem volume kaarten die zorgen voor orde en structuur.

Een template om bij elk gewenst leerdoel een locokaart te maken. Er zijn vijf verschillende versies.

Plus

Voor de groep 4 leerkracht die nog weinig ervaring heeft met spelenderwijs rekenen en waarbij 1-op-1 begeleiding gewenst is.

€197,- (incl. BTW)

Alles van de basiscursus.

Twee coachingssessies van ongeveer 20 minuten. Hiervoor maken we een belafspraak. Van te voren stuur je de gesprekspunten per e-mail, zodat ik mij goed kan voorbereiden.

Het moment om al jouw vragen te stellen over de voorbereiding en introductie van het spelend rekenen. Wat is je ervaring tot nu toe? Waar loop je tegenaan? Waar wil je nog over sparren? Heb je nog concrete tips nodig?

Premium

Voor het team dat met meerdere leerkrachten aan de slag wil gaan en hier 3 maanden bij gecoacht wil worden. Dit kan in combinatie met groep 3.

€794,- (incl. BTW)

Alles van de basiscursus.

Twee coachingssessies van ongeveer 20 minuten. Hiervoor maken we een belafspraak. Van te voren stuur je de gesprekspunten per e-mail, zodat ik mij goed kan voorbereiden.

Het moment om al jullie vragen te stellen over de voorbereiding en introductie van het spelend rekenen. Wat is jullie ervaring tot nu toe? Waar lopen jullie tegenaan? Waar willen jullie nog over sparren? Hebben jullie nog concrete tips nodig?

De coachingssessies vinden plaats met een vast contactpersoon.

Gedurende drie maanden na aankoop mogelijkheid tot het stellen van vragen via e-mail.