Welkom en leuk dat je meer over Klasvanjuflinda wilt weten.

Klasvanjuflinda is een website voor ouders en leerkrachten uit de onderbouw die dagelijks geïnspireerd willen worden rondom spelen, leren en gedrag.

Onze blogs zijn geschreven op basis van ervaringen uit de praktijk of gebaseerd op interessante vakliteratuur. Een belangrijk speerpunt is spelenderwijs leren. Wij zijn ervan overtuigd dat kinderen zich het beste ontwikkelen in een rijke speel- en leeromgeving en hopen anderen middels deze website hiertoe te inspireren.

Spelenderwijs leren
Linda Willemsen is het gezicht achter de website en auteur van alle producten uit de webshop. Met haar ervaring in de onderbouw weet zij precies wat leerkrachten nodig hebben om spelenderwijs de lessen rondom taal en rekenen vorm te geven. Ze is een groot voorstander van thematisch onderwijs en streeft naar een combinatie van werken uit boeken en spelen en leren in hoeken. Niet alleen bij de kleuters, maar juist ook in de hogere groepen.

Via haar blogs en producten hoopt ze ook jou te inspireren en wil ze je uitdagen bewust te kijken naar jouw stijl van lesgeven. Zou het nog leuker, beter of uitdagender kunnen?

Door te werken aan de hand van de leerlijnen en thema’s sluit je beter aan bij de belevingswereld en ontwikkeling van 6- en 7-jarigen. In mijn E-cursus  deel ik al mijn ervaringen en geef ik tips hoe je het onderwijs in groep 3 meer spelenderwijs zou kunnen vormgeven door thematisch te gaan werken.

Fun facts

  • Linda heeft veel ervaring in het lesgeven in de onderbouw. Alle mogelijke combinaties heeft zij gedraaid, denk aan groep 1/2, groep 2/3 en groep 3/4.
  • Het bloggen begon als een ‘leuke hobby’, maar is inmiddels een fantastische droombaan geworden.
  • In september 2017 heeft Linda de opleiding Master EN richting gedragsspecialist afgerond. Daarom vind je ook veel blogs over gedrag en ontwikkeling op Klasvanjuflinda.

Bijvoorbeeld ‘Hoe voorkom je lastig gedrag bij kleuters?’, ‘Waarom je moet stoppen met straffen en belonen’ en ‘Kinderen leren om zich in een ander te verplaatsen’.

  • Linda is sinds oktober 2018 fulltime moeder van een prachtige dochter. In de toekomst zal zij ook blogs over de ontwikkeling van kinderen jonger dan 4 jaar schrijven.
  • Tijdens het schrijven van blogs en het ontwikkelen van spellen staat er standaard een kop thee op haar bureau en ligt er altijd een groot stuk chocola binnen handbereik.
  • Een team van fantastische gastbloggers helpt mee bij het verzorgen van de dagelijkse content die op Klasvanjuflinda verschijnt.

Groet Linda