Klasvanjuflinda Lidmaatschap

Het Klasvanjuflinda Lidmaatschap is dat iets voor jou?

Herken je dit?

Je bent een groep 3 of 4 leerkracht en vol enthousiasme geef je de kinderen les. Je werkt elke zes weken aan de hand van een thema en in de middagen speel je met de kinderen in de hoeken. Thematisch werken is echt helemaal jouw ding en je vindt het heerlijk om hier meer dingen over te leren.

Ook ben je altijd op zoek naar nieuwe ideeën en inspiratie om het lesgeven nog leuker en leerzamer voor de kinderen te maken. Herken jij je hierin? Dan is het Klasvanjuflinda Lidmaatschap echt iets voor jou. Tijdens deze periode krijg je namelijk toegang tot inspirerende blogs, podcast-afleveringen, downloads en webinars.

Wat is het Klasvanjuflinda Lidmaatschap?

Podcast-afleveringen

Elke eerste week van de maand ontvang je een nieuwe podcastaflevering. Tijdens deze aflevering bespreekt Linda een interessant onderwerp, zodat je nieuwe inspiratie rondom het thematisch werken en hoekenwerk opdoet.

Blogs

Elke tweede week van de maand ontvang je een uitgebreide blog met achtergrondinformatie en concrete tips voor in de praktijk. In oktober krijg je bijvoorbeeld alle ins en outs over hoe je een rijke leesomgeving in de klas kunt opzetten. Hallo Kinderboekenweek!

Webinars

Elke derde week van de maand ontvang je een video van Laura. Je duikt de theorie in, maar je gaat ook vooral praktisch aan de slag. Aan het einde van het webinar heb je nieuwe inzichten opgedaan en concrete tips gekregen om het geleerde in de praktijk te brengen.

Downloads

Elke maand ontvang je een aantal downloads. Deze downloads sluiten aan bij het thema van de maand. Denk bijvoorbeeld aan materialen voor de themahoek, leesteksten en spellen.

Facebook community

Je krijgt toegang tot een besloten Facebook community waarin je gelijkgestemden kunt ontmoeten om ervaringen mee uit te wisselen. Op twee momenten is er een live Q&A om je vragen te stellen. Ook vinden er korte inspiratiesessies plaats. Laura deelt bijvoorbeeld korte filmpjes over de hoeken in haar klas. Je kunt alles op je eigen tijd en plaats terugkijken.

Boekenclub

Wil je op de hoogte blijven van vakliteratuur, maar heb je geen tijd om zelf te lezen? Elke maand lichten we een ander boek uit. We praten over het boek en delen de interessante tips en lessen die ook voor jou van belang kunnen zijn.

Over Linda Willemsen

Mijn naam is Linda en ik inspireer al bijna 10 jaar leerkrachten uit de onder- en middenbouw op mijn website klasvanjuflinda.nl. Mede dankzij mijn enthousiasme over het spelenderwijs leren is er in het onderwijs een heuse verandering zichtbaar. In 2016 ben ik daarom ook genomineerd geweest voor leraar van het jaar.

Met mijn ervaring in de onderbouw weet ik precies wat leerkrachten nodig hebben om de lessen taal en rekenen spelenderwijs vorm te geven. Ik ben een groot voorstander van thematisch onderwijs en streef naar een combinatie van werken uit boeken en spelen en leren in hoeken. Niet alleen bij de kleuters, maar juist ook in de hogere groepen.

Via mijn blogs, workshops en e-cursussen hoop ik op een persoonlijke manier ook jou te inspireren om hier op korte termijn mee aan de slag te gaan. Op dit moment heb ik al meer dan 250 scholen geholpen om het spelend leren in groep 3 op te zetten.

Oktober = boekenmaand

November = spelmaand

Over Laura Manten

Mijn naam is Laura Manten en ik ben leerkracht van groep 3/4 op een basisschool in Zeewolde.

Ik vind het belangrijk om mijn leerlingen betekenisvol les te geven en houd mij bezig met spelend leren en werken met betekenisvolle thema’s. Dit wordt onder andere vormgegeven in het hoekenwerk. Ik werk vanuit de doelen, en volg de ontwikkeling en belevingswereld van de kinderen.

Thematisch werken speelt een grote rol in mijn onderwijs. Via de inhoud van een interessant thema in de klas leren de kinderen.

Ik geniet ervan om de kinderen te zien genieten van deze manier van onderwijs. En hoop ook andere leerkrachten van groep 3/4 te kunnen inspireren om op deze manier te werken.

Op mijn Instagram @juflauramanten deel ik ideeën rondom deze onderwerpen.

December = schrijfmaand

Alle informatie op een rij

Veelgestelde vragen

Voor groep 3 of groep 4 leerkrachten die bekend zijn met het thematisch werken, maar extra verdieping en inspiratie zoeken.

Na de betaling ben je lid van het Klasvanjuflinda Lidmaatschap. Op maandag 4 oktober 2021 word je toegevoegd aan de besloten Facebookgroep. Het lidmaatschap duurt t/m vrijdag 24 december 2021.

Elke week ontvang je nieuwe inspiratie. Dit kan een podcast, blog, webinar of lesmateriaal zijn. Zo kun je jouw kennis over het thematisch werken vergroten.

In de besloten Facebook community kun je al je vragen over het thematisch werken stellen. Laura en Linda zijn hier regelmatig aanwezig om je vragen te beantwoorden. 

Ook vinden er twee live Q&A’s (data nog te bepalen) en regelmatig korte inspiratiesessies (denk aan praktijkbeelden of inzichten vanuit de theorie)plaats. Het is ons doel om er een gezellige en actieve groep van te maken.

Dit kunt je grotendeels zelf invullen. Je kunt het zien als een digitaal vaktijdschrift. Van het ene item word je gelijk enthousiast en een ander onderdeel is op dat moment minder voor jou van toepassing.

Een podcast kun je natuurlijk prima tijdens het wandelen beluisteren, een webinar kun je tijdens het koken bekijken en een blog lees je ‘s avonds met een stukje chocola op de bank. 😉  

Je hoeft niet alles in 1x te volgen. Je blijft namelijk een jaar toegang houden tot de modules in de online leeromgeving.

Tijdens het lidmaatschap zijn er twee Q&A’s waarin je Linda en Laura al jouw vragen rondom het thematisch werken mag stellen. Mocht je niet live bij de Q&A kunnen zijn, geen probleem. Er is een opname beschikbaar. De data van de Q&A’s zullen later bekend worden.

Het is heel fijn (ook om het te borgen binnen de school) om met meerdere collega’s van dezelfde school inspiratie op te doen. Hierdoor kun je het thematisch werken beter borgen en goed aan laten sluiten bij de visie van jullie school. 

Je betaalt per collega om toegang te krijgen tot het lidmaatschap. Vanaf twee leerkrachten is het mogelijk om op factuur te betalen. Stuur de namen van de collega’s en de adresgegevens van de school jaar [email protected]. 

In de besloten Facebook groep zullen Laura en Linda extra tips door middel van korte inspiratiesessies delen. Maar je kunt hier ook ervaringen met andere leerkrachten uitwisselen en jouw tips delen. 

Daarnaast gaan Laura en Linda twee keer live om vragen te beantwoorden. Hier hoef je niet live bij te zijn. Je kunt van te voren vragen insturen. Ook kun je jouw vragen onder de video plaatsen.

Kortom het lidmaatschap is een mooie manier om andere groep 3 leerkrachten te ontmoeten die ook met het thematisch werken aan de slag zijn. Maar ook om je vragen te stellen, successen te vieren en elkaar te helpen als je even vastloopt.

Je kunt het lidmaatschap op verschillende manieren betalen, waaronder iDeal, Bancontact. Op factuur is mogelijk vanaf twee leerkrachten.

Als leerkracht heb je per 1 FTE recht op €500,- persoonlijk bijscholingsbudget per jaar.

 

 

Geen probleem, je kunt altijd mailen naar [email protected]. Ik help je graag verder.